Τα τελευταία χρόνια η αναρρίχηση βράχου ολοένα κερδίζει περισσότερο κοινό στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πλέον διαθέτει εξαιρετικής ποιότητα και ποικιλίας αναρριχητικές διαδρομές και έχει αποκτήσει σημαντική θέση στον αθλητικό τουρισμού στην Ευρώπης. Η εξαιρετική αυτή ασχολία προσφέρει οφέλη όπως ήπια σωματική άσκηση, ψυχική αυτοβελτίωση και αυτοπεποίθηση καθώς και άριστη επαφή με την φύση και το σώμα μας.

Η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων παρέχει τις γνώσεις που χρειάζεσαι για να κάνεις αυτόνομα και με ασφάλεια διαδρομές αναρρίχησης σε βράχο, καθώς και να  συμμετάσχεις σε διαδρομές πολλαπλών σχοινιών. Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο αγάπη για τη φύση και την άθληση.

Η Σχολή θα πραγματοποιηθεί από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Ε.Ο.Ο.Α. Νικόλα Αναστασόπουλο και οδηγεί στην απόκτηση της ανάλογης πιστοποίησης.

Πρόγραμμα σχολής 

6/9  Λήξη προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών, συνάντηση γνωριμίας, 1ο μάθημα θεωρίας στα γραφεία του Συλλόγου (18:00-21:00)

23/9 Αναρρίχηση στο πεδίο Έτος, στο Πικέρμι

24/9 Αναρρίχηση στο πεδίο Έτος, στο Πικέρμι

30/9 Αναρρίχηση σε πεδίο της Αττικής (επιλογή αναλόγως καιρού και ομάδας)

01/10 Αναρρίχηση σε πεδίο της Αττικής (επιλογή αναλόγως καιρού και ομάδας)

24/10 Μάθημα θεωρίας στο χώρο του συλλόγου, στα Σπάτα (18:00 – 21:00)

27 – 29/10 Αναρριχητικό trip σε πεδία της Εύβοιας ή του Λεωνιδίου (διαμονή σε camping ή δωμάτια)

03 – 05/11 Αναρριχητικό trip στα πεδία της Βαράσοβας (διαμονή σε camping ή δωμάτια)

Δικαιολογητικά

Για την εγγραφή σου στην αναγνωρισμένη από την ΕΟΟΑ Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων απαιτείται να είσαι μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ ή να εγγραφείς στον ορειβατικό μας σύλλογο και να προσκομίσεις ως και τις 6/9 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Αίτηση συμμετοχής σε σχολή ΕΟΟΑ (σας στέλνουμε την φόρμα)
 • Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής και να αναφέρει ότι μπορείς να ασκήσεις αθλητική δραστηριότητα
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις, όχι επικυρωμένη)
 • Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας (και τις δύο όψεις), εφόσον υπάρχει.

ή

 • 3 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας και
 • Εγγραφή στον σύλλογο μας

Κόστος

Το κόστος της σχολής είναι €350 και το 50% καταβάλλεται στις 6/9 με την προσκόμιση των δικαιολογητικών. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται μέχρι τις 24/10.

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

 • Οργάνωση και διεξαγωγή της σχολής
 • Αμοιβές των εκπαιδευτών
 • Πιστοποιημένος αναρριχητικός εξοπλισμός (πλήρες σετ αναρριχητικού εξοπλισμού εκτός υποδημάτων αναρρίχησης)
 • Χώρος διεξαγωγής θεωρητικών μαθημάτων καθώς και έντυπη ύλη
 • Πιστοποίηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ)
 • Ασφαλιστική κάλυψη ατυχήματος για την δραστηριότητα

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:

 • Έξοδα μετακινήσεων για την εκπόνηση της σχολής (χρήση ιδιωτικών μέσων με τον συντονισμό από τον σύλλογο σε κοινή χρήση και μοίρασμα εξόδων)
 • Έξοδα διαμονής και διατροφής στα πεδία εκτός Αττικής (συντονισμός από το σύλλογο στην ανεύρεση χώρου κατασκήνωσης ή καταλυμάτων ανάλογα με τις επιθυμίες της ομάδας)
 • Αναρριχητικά υποδήματα

Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης γίνεται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων, στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως, επιβιβάζονται 3-4 άτομα ώστε να μπορούν να μοιράζονται και τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κ.λπ. ενώ η διαμονή γίνεται σε αντίσκηνα ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια για όποιον το προτιμά.

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ

Η σχολή διοργανώνεται και αναγνωρίζεται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@os-spaton.gr ή στο τηλέφωνο 694 574 3883 ώρες 18:00 – 22:00.