30 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΓΡΑΦΑ (Καράβα – Τσμι – Ι.Μ. Σπηλιάς) – (Τριήμερο Αγίου Πνεύματος)

By Published On: 30/12/2023Views: 192
Φόρτωση Δράσεις

Λόγω οργανωτικών απαιτήσεων και ανάγκης έγκαιρου προγραμματισμού δρομολογείται – παράλληλα με τις προσεχείς δράσεις – και η συγκέντρωση συμμετοχών για την εξόρμηση του τριημέρου Αγίου Πνεύματος στα ΑΓΡΑΦΑ.

Η ιστορική οροσειρά των Αγράφων είναι μια από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της χώρας που δεσπόζει στην κεντρική Πίνδο, σε μια τεράστια έκταση 1.500 τ. χιλιομέτρων, στα σύνορα των νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας.
Τα Άγραφα ξεχωρίζουν για τις άγριες διάσπαρτες βουνοκορφές τους, που τις διαχωρίζουν διάσελα, χαράδρες, ορμητικά ποτάμια, πυκνά δάση, γκρεμοί και αλπικά οροπέδια, δημιουργώντας έτσι έναν απομονωμένο ορεινό όγκο, ο οποίος συγκλονίζει με τις απίστευτου κάλλους εικόνες του, αποτυπώνοντας όλο το μεγαλείο της φύσης!
Η ονομασία τους κρατάει από την Βυζαντινή εποχή, καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής υπήρχε μεγάλη δυσκολία τόσο στην χαρτογράφησή της, όσο και στην προσέγγισή της. Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς των αρματολών και των κλεφτών, καθώς και εστία αυτονομίας και ελευθερίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο: Αναχώρηση πρωί και μετάβαση στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου (υψ.1500μ). Από εκεί ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα (υψ.2184μ.), αντίστροφη κατάβαση στα αυτοκίνητα και μετάβαση οδικώς στα Ματζουρέικα για διανυκτέρευση σε ξενώνα (κοινός χώρος με κρεβάτια τύπου καταφυγίου).
Σ.Μ.: 12 χλμ – Υ.Δ.: 750μ (συνολικές θετικές) – Ω.Π.: 5-6 – Β.Δ.: 1 προς 2
Κυριακή: Από Ματζουρέικα (υψ.950μ), μετάβαση στους Βασιλάδες Πετρίλου, ανάβαση στην κορυφή ΤΣΜΙ (υψ. 1911μ.) και κυκλική επιστροφή από δυτικότερη διαδρομή (από την πλευρά του Φουντωτού).
Σ.Μ.: 16 χλμ – Υ.Δ.: 1350μ (συνολικές θετικές) – Ω.Π.: 7-8 – Β.Δ.: 3
Για ορειβάτες μικρότερης δυναμικότητας, θα υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης συντομότερης πορείας, χωρίς την ανάβαση της κορυφής, με ολοκλήρωση του κύκλου στη θέση «Τσούτες» και κυκλική επιστροφή από τη δυτική επίσης πλευρά.
Σ.Μ.: 11,5 χλμ – Υ.Δ.: 1000μ (συνολικές θετικές) – Ω.Π.: 5-6 – Β.Δ.: 2
Δευτέρα: Μετάβαση στο Λεοντίτο και πεζοπορία μέχρι την Ι.Μ. Σπηλιάς κι από εκεί κατάβαση στη θέση Ραγάζια. Επίσκεψη οδικώς στη Λίμνη Στεφανιάδα και επιστροφή.
Σ.Μ.: 4,5 χλμ – Υ.Δ.: 470μ (συνολικές θετικές) – Ω.Π.: 3 Β.Δ.: 1
ΛΟΙΠΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η μετάβαση θα είναι με Ι.Χ. αυτοκίνητα και με σκοπό τη μείωση του κόστους μετακίνησης, από τον σύλλογο θα υποστηριχθεί η κοινή χρήση οχημάτων (προαιρετικά).
Η διαθεσιμότητα διαμονής στον συγκεκριμένο χώρο στα Ματζουρέικα είναι για 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών.
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ταβέρνα στην οποία θα γευματίζουμε.
Το κόστος διαμονής (κρεβάτι – WC – ντουζ) είναι 17€/άτομο ανά διανυκτέρευση, στο οποίο περιλαμβάνεται και το πρωινό.
Προαιρετική δωρεά προς το Σύλλογο 10€/άτομο
Για δηλώσεις συμμετοχής στο 6936166021 (Γιαννής Νικόλαος – Υπεύθυνος Εξόρμησης)

Μοιράσου το

Go to Top