11 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΑΡΝΗΘΑ Μόλα

By Published On: 11/02/2023Views: 144
Φόρτωση Δράσεις
Κι όμως η Πάρνηθα υπάρχει και αντιστέκεται !
Είναι εκεί και μας περιμένει κι εμείς οφείλουμε να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας, για να συνεχίσει την ύπαρξή της ώστε να τη βρουν ζωντανή και οι επόμενες γενιές.
Παρά τις ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πυρκαγιές, που επανειλημμένα την έχουν κατακάψει τα τελευταία χρόνια, ένα μεγάλο κομμάτι της, κυρίως Βόρεια & Βορειοανατολικά των ψηλότερων κορυφών της παραμένει ανέγγιχτο και μας περιμένει να περπατήσουμε στη σκιά και τη δροσιά του δάσους του.
Ελάτε μαζί μας λοιπόν την Κυριακή 1ή Οκτώβρη 2023, σε μια πραγματικά απολαυστική πεζοπορία γεμάτη φθινοπωρινά χρώματα και μυρωδιές.
Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της περιφερειακής ασφάλτου με το χωματόδρομο προς καταφύγιο Φλαμπούρι.
Με κατεύθυνση προς τη βρύση Κορομηλιά και στη συνέχεια προς το οροπέδιο της Μόλας, η διαδρομή μας θα είναι ιδιαίτερα βατή με ήπιες κλίσεις και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για αρχάριους και παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση.
Η διαδρομή αυτή είναι γνωστή και ως μονοπάτι των νερών καθώς συναντάμε διαδοχικά αρκετές βρύσες με σημαντικότερη το ‘’Μεσιανό Νερό’’. Επίσης, σε αρκετά σημεία της διαδρομής, θα απολαύσουμε τη θέα του Ευβοϊκού και της Κεντρικής Εύβοιας.
Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε έλατα, πεύκα, αγριομηλιές, αγριοκορομηλιές, κουμαριές, πουρνάρια, αγριοτριανταφυλλιές και πιθανότατα και ελάφια (τα οποία φυσικά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ταΐζουμε).
Φτάνοντας στο οροπέδιο της Μόλας (1050 μ.) θα ξεδιψάσουμε στην πηγή, και θα συνεχίσουμε μέχρι τα λιβάδια όπου θα κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα για πικ-νίκ και παιχνίδια στη φύση.
Ας φροντίσει ο καθένας το ‘’καλάθι’’ του να έχει τα απαραίτητα.
Όσο για το νερό, επειδή μόλις βγήκαμε από ένα πολύ άνυδρο καλοκαίρι, καλό θα είναι να έχουμε μεριμνήσει από το σπίτι κι αν οι πηγές που θα συναντήσουμε έχουν ροή, το ανανεώνουμε εκεί.
Η επιστροφή θα είναι αντίστροφη σε μικρό τμήμα της διαδρομής και στη συνέχεια ακολουθώντας (περίπου) κυκλική πορεία θα φτάσουμε στη διασταύρωση απ΄όπου ξεκινήσαμε.
Ώρες πορείας : 3 – Βαθμός δυσκολίας: 1
Για όσους θελήσουν να εξερευνήσουν μεγαλύτερο τμήμα του βουνού και νοιώθουν αρκετά δυνατοί για περισσότερα χιλιόμετρα πεζοπορίας, θα σχηματιστεί δεύτερη ομάδα επιστροφής, η οποία θα κατευθυνθεί ΒΔ προς τη θέση Σκίπιζα, όπου σε υψόμετρο 1270 μ. βρίσκεται το πυροφυλάκιο του ΕΔΑΣΑ. Αφού ξεδιψάσουμε από το νερό της ομώνυμης πηγής, με κυκλική πορεία θα φτάσουμε στο καταφύγιο Μπάφι.
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: 2
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ08:30 το πρωί της Κυριακής 01/10 από το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων με ΙΧ.
Για όσους δεν μένουν Σπάτα υπάρχει δεύτερο σημείο συνάντησης στις 09:20 στην διασταύρωση του κεντρικού δρόμου με τον χωματόδρομο που οδηγεί στο καταφύγιο Φλαμπούρι https://maps.app.goo.gl/5BkREkLWAB9pE1WT9.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ελαφριά ρούχα πεζοπορίας, μποτάκια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο με νερό (1,5 lt/άτομο), φαγητό, καπέλο, ατομικό φαρμακείο, κτλ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους υπευθύνους της εξόρμησης:
Κωνσταντίνος Ρεπούλης (6937057758) & Ελένη Γκίκα (6972333224)
τηλέφωνο /sms/viber/messenger
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην εξόρμηση αλλά για οργανωτικούς λόγους χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 29/09/2023.

Μοιράσου το

Go to Top