11 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΑΥΛΙΑΝΗ & ΓΚΙΩΝΑ (ΦΘΙΩΤΙΔΑ – ΦΩΚΙΔΑ)

By Published On: 11/02/2023Views: 129
Φόρτωση Δράσεις
Σάββατο 14 – Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023
Λόγω των επικείμενων εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης στις 8/10, καθώς και της συμμετοχής ορισμένων υπεύθυνων εξορμήσεων σε σχολή αναρρίχησης του Συλλόγου, θα υπάρξουν ορισμένες ημερολογιακές τροποποιήσεις σε επόμενες εξορμήσεις του Φθινοπώρου. Έτσι, η προγραμματισμένη εξόρμηση για Παύλιανη & Γκιώνα στις 7 & 8/10 μεταφέρεται κατά μία εβδομάδα αργότερα για τις 14 & 15/10.
Η Παύλιανη Φθιώτιδας, που αποτελεί τον αρχικό μας προορισμό το Σάββατο, είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στους πρόποδες της Οίτης, περιτριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος, με ταχύτατη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Η Γκιώνα στον γειτονικό νομό Φωκίδας είναι το βουνό που δεσπόζει ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια, η οποία με την ψηλότερη κορυφή της την «Πυραμίδα» στα 2.510 μέτρα – που θα είναι ο στόχος της ανάβασής μας την Κυριακή – αποτελεί το υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας αλλά και το 5ο ψηλότερο συνολικά από τα βουνά της χώρας (μετά από Όλυμπο, Σμόλικα, Βόρα, Γράμμο).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο μετάβαση στην Παύλιανη με Ι.Χ αυτοκίνητα (προαιρετική κοινή χρήση) και εύκολη κυκλική πεζοπορία στο «αισθητικό μονοπάτι Παύλιανης». Η διαδρομή με υψομετρικές διακυμάνσεις από 940μ έως 1215μ είναι μήκους 7 χιλιομέτρων, με συνολικές θετικές υψομετρικές 420μ και η ολοκλήρωσή της εκτιμάται στις 3 με 4 ώρες (Β.Δ.:1). Συνέχεια με φαγητό και διανυκτέρευση σε Ξενώνα ή σκηνές κατ’ επιλογή.
Κυριακή: Μετάβαση οδικώς στη θέση Κρύα Βρύση Καλοσκοπής (1340μ.), ανάβαση προς «Βαθειά Λάκα», συνέχεια προς «Διασέλα» και ολοκλήρωση της ανάβασης στην κορυφή «Πυραμίδα» (2510μ.). Η διαδρομή συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων (ανάβαση – επιστροφή), με υψομετρική διαφορά 1460μ είναι σχετικά απαιτητική από άποψη φυσικής κατάστασης (Β.Δ.:3), ωστόσο καθώς η κατάβαση θα είναι αντίστροφη, ορειβάτες με μικρότερη δυναμικότητα θα μπορούν να εκτελέσουν τμήμα αυτής στο χρονοδιάγραμμα των 8 περίπου ωρών που θα πρέπει να είμαστε πίσω στα αυτοκίνητα.
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ
Οι σκηνές θα στηθούν στο ξωκλήσι Αγίας Παρασκευής έξω από τον Παύλιανη, ενώ για διαμονή σε ξενώνα της περιοχής θα γίνεται κατ’ ιδίαν ενημέρωση των συμμετεχόντων για τιμές ομαδικού κλεισίματος διαμονής.
Το κόστος συμμετοχής προς τον Σύλλογο θα είναι 5€/άτομο για ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη και 10€/άτομο για λοιπούς. Τα έξοδα μετακίνησης (καύσιμα-διόδια) θα ισομοιράζονται (ρεφενέ) ανά όχημα. Από τον Σύλλογο θα υποστηριχθεί η δυνατότητα – για όσους το επιθυμούν – να οργανώσουν την κοινή χρήση αυτοκινήτων για τη μείωση του κόστους μετακίνησής τους.
Αυτονόητα, λόγω εποχής και υπαίθριας διαμονής, η πραγματοποίηση της εξόρμησης τελεί και υπό την αίρεση των καιρικών συνθηκών.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες στο 6936166021 (Γιαννής Νικόλαος – υπεύθυνος εξόρμησης) ή με γραπτό μήνυμα μέσω όποιας εφαρμογής.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου.

 

Μοιράσου το

Go to Top