30 Δεκεμβρίου, 2023

ΤΡΙΚΑΛΑ (Ίταμος – Μετέωρα)

By Published On: 30/12/2023Views: 204
Φόρτωση Δράσεις

(Μονοπάτι Μετεώρων – Κορυφή Αθήναιον Ιτάμου Πύλης – Κορυφή Κίσσα Κόζιακα)

Μετά το δρομολογημένο Ορτάρι την προσεχή Κυριακή, η επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Συλλόγου ακολουθεί δύο εβδομάδες αργότερα, κατά το τριήμερο που σχηματίζεται φέτος με την 25η Μαρτίου, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων, η οποία περιλαμβάνει τρεις (3) φανταστικές πορείες-αναβάσεις, σε διαδρομές που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογός μας!
ΜΕΤΑΒΑΣΗ – ΔΙΑΜΟΝΗ
Η μετάβαση των συμμετεχόντων θα είναι αυτόνομη (με Ι.Χ. αυτοκίνητα) και για όσους το επιθυμούν θα υποστηριχθεί από τον Σύλλογο η κοινή χρήση αυτοκινήτων.
Προτεινόμενη οικονομική πρόταση διαμονής αποτελεί το στήσιμο σκηνής στο οργανωμένο Κάμπινγκ Βράχος στο Καστράκι Καλαμπάκας (Camping Vrachos Kastraki):
Ιστοσελίδα:
Θέση:
Αυτονόητα όμως, όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν οι ίδιοι κατάλυμα (Ξενοδοχείο, Airbnbκλπ) στις πόλεις των Τρικάλων, Καλαμπάκας ή και στα χωριά στους πρόποδες του Κόζιακα από την Πύλη μέχρι την Καλαμπάκα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 23/3:
Συνάντηση συμμετεχόντων στην Καλαμπάκα στις 10:00π.μ, στο σημείο:
και εκτέλεση κυκλικής πορείας διάσχισης τμήματος των μονοπατιών Μετεώρων, η οποία περιλαμβάνει εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες παρακάμψεις σε σημεία χωρίς οδική πρόσβαση.

Μήκος διαδρομής: 9 περίπου χιλιόμετρα – Υψομετρικές διακυμάνσεις μεταξύ 270μ. και 580μ. – Ώρες πορείας: 6 – Βαθμός Δυσκολίας: 2

Κυριακή 24/3:
Συνάντηση συμμετεχόντων στην Τοξωτή Γέφυρα του Πορταϊκού Ποταμού Πύλης Τρικάλων (υψ. 230μ.) στις 09:00π.μ:
από εκεί παραποτάμια μετακίνηση προς την Πύλη, ανάβαση του μονοπατιού Α32 προς την κορυφή Αθήναιο του Ιτάμου (1.132μ.) και κυκλική κατάβαση-επιστροφή προς την γέφυρα από το μονοπάτι Α33.

Μήκος διαδρομής: 10,3 χιλιόμετρα – Συνολική θετική υψομετρική ανάβαση 1.130μ. – Ώρες πορείας: 6-7 – Βαθμός Δυσκολίας: 2 προς 3.

Δευτέρα 25/3:
Συνάντηση συμμετεχόντων στην Κορομηλιά Καλαμπάκας (υψ. 1100μ.) στις 09:00π.μ:
από εκεί ανάβαση στην κορυφή Κίσσα (1.652μ. – η βορειότερη του Κόζιακα) και αντίστροφη επιστροφή.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,2 χιλιόμετρα – Συνολική θετική υψομετρική ανάβαση 700μ. – Ώρες πορείας: 5 – Βαθμός Δυσκολίας: 1 προς 2.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ
Ø Αν και η κάθε διαδρομή από μόνη της δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για ορειβάτες με εμπειρία, ωστόσο, αθροιστικά το πρόγραμμα καθίσταται δύσκολο με τις διαδοχικές πορείες και κατά συνέπεια όποιος από τους συμμετέχοντες θέλει θα μπορεί να μην συμμετέχει στη διαδρομή κάποιας ημέρας.
Ø Επειδή και οι τρεις διαδρομές περιλαμβάνουν αρκετή κίνηση σε βραχώδες τερέν, στην περίπτωση πρόγνωσης βροχερού καιρού η εξόρμηση δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ασφάλειας.
Ø Λόγου τριημέρου και υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας στην περιοχή, όσοι δεν θα μείνουν στο Κάμπινγκ, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν έγκαιρα προς αναζήτηση άλλου καταλύματος.
Ø Τις υπόλοιπες ώρες της κάθε ημέρας, μετά την εκτέλεση των διαδρομών, το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο ανά ορειβατική παρέα για τουριστική περιήγηση στην περιοχή.
Ø Ως κόστος συμμετοχής αποτελεί η συνήθης προαιρετική δωρεά προς τον Σύλλογο των 5€ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη και των 10€ για λοιπούς.
Ø Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής – οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου – στο 6936166021 ή inbox, Γιαννής Νικόλαος, Υπεύθυνος τριημέρου.

Μοιράσου το

Go to Top